Dış İlişkiler Kurum Koordinatörlüğü

2023 Başvuru Dönemi Yükseköğretimde Hareketlilik Projelerimiz (KA171) Kabul Edildi

2023 dönemi Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler ile Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Üniversitemiz Dış İlişkiler Kurum Koordinatörlüğü tarafından hazırlanarak Ulusal Ajansa sunulan 3 ayrı proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Hibe desteği almaya hak kazanan projelere ait bilgiler şu şekildedir:

ASYA BÜTÇESİ KATEGORİSİ

Ortak Ülke: Hindistan

BATI BALKANLAR BÜTÇESİ KATEGORİSİ

Ortak Ülke: Kosova

DOĞU ORTAKLIĞI BÜTÇESİ KATEGORİSİ

Ortak Ülke: Gürcistan

Her bir proje kapsamında personel ders verme hareketliliği, personel eğitim alma hareketliliği ve öğrenci staj hareketliliklerinin yürütülmesi planlanmıştır. Ulusal ajans tarafından hibe sözleşmelerinin imzalanmasının ardından ilgili projeler için başvuru ilanlarına çıkılması beklenmektedir.

Erasmus+ KA171 projesi kapsamında başvuru sahibi olarak görev üstlenen Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Zuhal Dinç Altun, projenin kabulü vesilesiyle süreçteki desteklerinden dolayı Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu’ya teşekkürlerini iletti.

Altun, Projenin oluşturulması, sisteme yüklenmesi ve iş birliklerinin sağlanması hususunda ise Dış İlişkiler Kurum Koordinatör Yardımcılarını ve ilgili birimde görev yapan Öğretim Elemanlarını tebrik ederek başarılarının devamını diledi.