Dış İlişkiler Kurum Koordinatörlüğü

Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği - Online Dil Sınavı Başvuruları

Trabzon Üniversitesi’nin Değerli Öğrencileri,

Trabzon üniversitesi Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuru süreci başlamıştır.

İçinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle, 2020-2021 akademik yılı Erasmus dil sınavı online olarak düzenlenecektir.

2020-2021 yılı güz ve bahar dönemlerinde açılacak Erasmus+ öğrenim ve staj çağrılarına başvuruda bulunabilmek için bu dil sınavına katılım zorunludur. Bu sınavdan aldığınız puanı, 2020-2021 akademik yılı güz ve bahar dönemleri içerisinde açılacak ve şartlarına uygun olduğunuz tüm öğrenim ve staj çağrılarında kullanabileceksiniz.

Sınav süreci UZEM tarafından yürütülecektir. Yazılı sınav “Esınav” modülü, sözlü sınav ise Adobe Connect üzerinden yapılacaktır. Erasmus programından faydalanmayı düşünen öğrencilerimiz yazılı sınava girmek zorundadır. Ancak, sözlü sınava her öğrencimiz girmeyecektir. Yazılı sınav sonrası ilan edilecek baraj puanını geçenler sözlü sınava girmeye hak kazanacaklardır.

- Yazılı sınav %50, sözlü sınav %50 oranında dikkate alınarak toplam dil notu hesaplanır.

- Nihai Erasmus notu hesaplanırken akademik ortalama %50, toplam dil notu %50 oranında dikkate alınır.

2020-2021 Güz ve Bahar başvuru dönemlerinde öğrenci olarak Erasmus programına başvuruda bulunmak istiyorsanız lütfen aşağıda linki verilen başvuru formuna bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde girerek sınav başvurunuzu tamamlayınız. Yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Dil sınavı için başvurunuzu tamamladıktan sonra form üzerinde belirttiğiniz e-posta adresinize başvuru yaptığınıza dair doğrulama e-postası gelecektir. Lütfen bu e-postayı saklayınız. Herhangi bir sorun ihtimaline karşı, başvuru yapıldığına dair gönderilen bu e-postayı ibraz edemeyen öğrencilerin itirazları kabul edilmeyecektir.

ÖNEMLİ UYARI: Bu sınavdan alınacak sonuçlar, bir sonraki Erasmus+ dil sınavı yapılana kadar geçerli olacaktır.

ÖNEMLİ TARİH ve SAATLER

- Sınava başvuru için son tarih: 18 Ekim 2020 saat 23:59'dur. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmeyecektir.

- Sınav günü ve saati:

- Yazılı Sınav (Esınav Modülü – esinav.trabzon.edu.tr ): 21 Ekim 2020 Çarşamba - 14:00

- Sözlü Sınav (Adobe Connect): 23 Ekim 2020 Cuma - 10:00

ONLINE BAŞVURU FORMU

Erasmus+ Online dil sınavına başvuru yapmak için tıklayınız. Bu sadece dil sınavı başvurusudur.

Faaliyet türleri için başvurular daha sonra erasmus.ofinaf.trabzon.edu.tr adresinden duyurulacaktır.

Menüyü Kapat